Leerkrachten voor kortere en langere tijd – School Vest en De School Mühring

Gezocht:

Leerkrachten voor kortere en langere tijd

Tenminste tot het einde van het schooljaar

Ben jij die leerkracht met een warm hart voor onze leerlingen? En zie je het als een uitdaging om de kinderen plezier te laten beleven aan spelen en leren? Kom dan met ons praten!

Wist je dat……

 • zowel starters als ervaren leerkrachten welkom zijn.
 • je komt te werken in één van de professionele en gemotiveerde teams.
 • je les gaat geven aan groepen van ongeveer 25 leerlingen.

School Vest en De School Mühring vormen samen de Dordtse Schoolvereniging.

School Vest is gehuisvest in mooi, ruim schoolgebouw in het centrum van Dordrecht.  School Vest heeft 17 groepen en 390 leerlingen. De School Mühring is gehuisvest in een prachtig monumentaal gebouw aan de Vrieseweg. De school heeft 9 groepen en 235 leerlingen.

De teams bestaan uit enthousiaste leerkrachten, vakspecialisten en onderwijsassistenten. Het zijn gemixte teams van jong tot minder jong en van mannen tot vrouwen. Een aantal collega’s werken op beide scholen en zorgen zo voor verbinding tussen de scholen en uitwisseling van kennis. Allemaal hebben zij een hart voor het onderwijs, zijn innovatief en steeds op zoek naar wat het beste is voor alle leerlingen.

Als leerkracht bij de Dordtse schoolvereniging werk je aan goed onderwijs voor onze kinderen. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s. Net als je collega’s zorg je voor goed klassenmanagement v.w.b. leerstofplanning, leerlingenzorg en administratie. Ook werk je met een kwaliteitsagenda, dat wil zeggen dat jij planmatig werkt aan de uitvoering en de verbetering van het onderwijs.

Dit ben jij:

Je bent een gedreven leerkracht die nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen onderwijs en maatschappij weet om te zetten naar de praktijk en daarin initiatieven durft te nemen. Verder breng jij het volgende mee:

 • Een relevant diploma waarmee je bevoegd bent om in het onderwijs te werken, zoals de PABO.
 • Goede klassenmanagementvaardigheden inclusief differentiatie.
 • Een open en transparante houding naar leerlingen, ouders en collega’s.
 • Een proactieve houding binnen ons team van onderwijs professionals.
 • Creativiteit, om het leren leuk en uitdagend te maken.

 

Dit bieden wij:

 • Salaris conform CAO PO
 • Een prettige en kleinschalige schoolvereniging
 • Een goede werksfeer en een gezellig en collegiaal team
 • Een tijdelijke aanstelling tot einde van dit schooljaar
 • Werkdagen in overleg

 

Dit zijn de scholen van de Dordtse schoolvereniging:

Op School Vest en De School Mühring worden kinderen uitgedaagd hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te vergroten. Vanaf groep 4 beschikken alle leerlingen over een eigen Chromebook. Ze krijgen adaptief onderwijs zodat ze hun talenten volledig kunnen ontplooien. Naast het basisprogramma doen we veel aan sport, cultuur (beide scholen zijn museumschool), remedial teaching en is er een programma voor meerbegaafde leerlingen gestart en in ontwikkeling. In november 2019 hebben wij voor beide scholen het oordeel “goed” ontvangen van de Onderwijsinspectie. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! Ook vinden wij het belangrijk dat onze ouders zich betrokken voelen bij de school en bij het onderwijs van hun kinderen en verwachten van leerkrachten dat ze daar in investeren.

 

Enthousiast geworden?

Ben jij de juiste persoon voor onze school? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar werkenbij@dsvag.nl t.a.v. de heer Arjan Vis. Je ontvangt snel een reactie van ons.

Wij kijken uit naar je reactie en verwelkomen jou graag als nieuwe collega!